П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    МЗС України провело офіційну презентацію Кримської платформи в ОБСЄ

    1 березня 2021 року перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь в онлайн-брифінгу для делегацій держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в контексті сьомої річниці тимчасової окупації Криму.

    Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

    Захід було організовано Постійним представництвом України та делегацією Євросоюзу при ОБСЄ, а його метою стало інформування іноземних партнерів із ситуацією на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

    “Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти”, – підкреслила важливість питання Еміне Джапарова.

    Перша заступниця міністра презентувала мету, структуру і плани роботи Кримської платформи, закликала держави-учасниці ОБСЄ взяти активну участь в її діяльності та інавгураційному саміті 23 серпня 2021 року.

    Окрім цього, у заході взяв участь заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, який представив факти, що підтверджують триваючу мілітаризацію Росією тимчасово окупованого півострову та Чорноморсько-Азовського регіону, яка несе в собі загрозу для всього простору ОБСЄ.

    Іноземні партнери підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, рішуче засудили порушення прав людини в Криму, його мілітаризацію, а також просування Росією дезінформації з метою приховування негативних наслідків окупації.

    Найсвіжіше

    Популярне