Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунська церква не мінятиме чин хрещення після загибелі немовляти

    Синод Румунського Патріархату на своєму засіданні 25 лютого заявив, що не збирається змінювати практику здійснення таїнства хрещення після інциденту із загибеллю немовляти на початку лютого в місті Сучава.

    Синод отримав петицію за перехід від повного зануренням до облиття у хрещенні, яку підписало більше 50 тисяч громадян Румунії, передає Credo.press

    Синод Румунського Патріархату констатував, що задоволення подібних вимог виходить за межі компетенції окремої помісної Церкви. «Обов’язок Румунської Православної Церкви, – йдеться в ухвалі Синоду, – залишатися в спілкуванні і в догматичній (доктринальній), літургійній (сакраментальній) і канонічній (дисциплінарній) єдності зі Вселенською Православною Церквою».

    У зв’язку з інцидентом Синод зобов’язав перед хрещенням опитувати батьків і хрещених дитини про стан здоров’я немовляти. На богословських факультетах і в семінаріях Румунського Патріархату буде приділятися більше уваги практиці трьох занурень під час хрещення. Для священиків будуть організовані щорічні зустрічі, на яких їм будуть нагадувати про «порядок вчинення кожного з церковних таїнств».

    Нагадаємо, у храмі Румунського патріархату під час обраду хрещення захлинулось немовля. Новонароджена померла 1 лютого у лікарні, куди її привезли з церкви міста Сучава.

    Найсвіжіше

    Популярне