П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ, який нетверезим скоїв смертельну ДТП, досі на свободі й служить в церкві

    Минуло трохи більше місяця, як Вінницький священик московського патріархату Григорій Юрчик у нетверезому стані скоїв ДТП у якому загинула його дружина. 27 січня Вінницький міський суд повідомив, що підозрюваному винесено запобіжний захід «у виді тримання під вартою без визначення розміру застави до підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України».

    Однак, на фото в інстаграмі єпископа РПЦвУ Сергія (Аницоя) можна побачити, що цей «раб Божий» прислуговує за літургією (чоловік у чорній рясі тримає книжку) своєму вікарному єпископу 9 і 25 лютого цього року.

    Скріншот із Інстаграму єпископа РПЦвУ

    Крім того, згідно 5-го правила святого Григорія Ніського: «коли хтось, хоча і невільно, буде опоганений убивством, його, як такого, що уже зробився нечистим через нечисту справу, правило визнало недостойним священичої благодаті». ДТП з обтяжуючими обставинами – це теж вбивство, і за логікою церква має відлучати священника за це від служіння. Алкоголь посилює провину і підтверджує. В інших випадках можливі єпитимії і помилування, якщо в ДТП особисто не винен.

    За версією досудового розслідування, священник московського патріархату 22 січня перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на освітленій ділянці дороги, з врахуванням стану проїзної частини дороги, яка перебувала у вологому стані, не обрав безпечної швидкості руху, не справився з керуванням і допустив виїзд автомобіля за межі проїзної частини дороги, де стався наїзд на металевий відбійник.

    Скріншот із Інстаграму єпископа РПЦвУ

    Унаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди дружина служителя РПЦвУ, яка перебувала в автомобілі, була госпіталізована до лікарні, де померла від отриманих тяжких тілесних ушкоджень. Крім того, до лікарні з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано доньку підозрюваного, життю і здоров’ю якої на теперішній час нічого не загрожує.

    Фото: священник РПЦвУ з дружиною

    «Стороною обвинувачення в судовому засіданні доведено достатньо підстав вважати, що підозрюваний може ухилятися від слідства та суду, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим шляхом», – зазначали у повідомленні Вінницького суду.

    Скріншот із Інстаграму єпископа РПЦвУ

    Санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

    Скріншот із Інстаграму єпископа РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне