Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний сумський капелан ПЦУ святкує день народження

    Свій день народження святкує головний капелан Православної церкви України у Сумській області Андрій Бринчак.

    На Сумщині отець Андрій проводить активну просвітительську і пастирську роботу. У день його народження згадаємо лише декілька моментів із його життя.

    30 листопада 2018 року він освятив автомобіль для потреб військовослужбовців. Автомобіль був придбаний благодійниками і відправлений в зону ООС. Капелан впевнений, що в єдності сила і тільки так ми будемо непереможними та здолаємо ворога.

    7 червня 2019 року в місті Охтирка військовослужбовці військової частини А0563 відбули з миротворчою місією Національного Контингенту в Косово (республіка Сербія). Капелан Андрій Бринчак благословив воїнів та окропив їх святою водою. Кожному військовому священик подарував іконки Покрови Воїнської з молитвою козаків.

    Капелан Андрій Бринчак організовує благодійні обіди та роздачу одягу нужденним на Сумщині. Таку благодійну діяльність він проводить з 2012 року. «Раніше 2 рази на тиждень годували людей, але зараз у зв’язку з тим, що людей стало ходити більше і ціни трохи зросли, то один раз в тиждень щочетверга організовуємо такі благодійні обіди. Православна церква завжди виконувала соціальну функцію. Школа була при церкві, лікарні були при церкві. Сьогодні ці функції виконує держава, а от сьогодення показує що місія церкви у служінні нужденним і тому я вирішив разом з громадою з нашими благодійниками годувати нужденних, бо якщо держава не спроможна їх забезпечити або перевиховати то потрібно нам робити цю справу», — говорить капелан Андрій Бринчак.

    4 листопада 2020 року на території військової частини А0563 був закладений фундамент під будівництво храму Покрови Воїнської. Місце під будівництво освятив Високопреосвященнійший Мефодій, архієпископ Сумський і Охтирський, йому співслужили секретар єпархії митрополит протоієрей. Петро Попадинець, старший військовий священник о. Андрій Бринчак та духовенство єпархії.

    Про свої поїздки на Схід в зону АТО капелан якось розповів що його найбільше там вразило: «Коли був обстріл, група військових молилися “Отче наш” так, що в монастирях такої ревної молитви не чути. Не так, як в храмі тихо, спокійно, але голосно. Оце якраз і найбільше вразило».

    Тож приєднуємось до привітань військового священника і зичимо йому многая літа і здоров’я на славу Божу і плідну працю нашій Батьківщині.

    Найсвіжіше

    Популярне