Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр оборони України запросив свого американського колегу на святкування Дня незалежності

    У п’ятницю, 19 лютого, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін ІІІ та міністр оборони України Андрій Таран під час телефонної розмови обговорили шляхи посилення стратегічного партнерства між США та Україною.

    Про це з посиланнями на прес-службу Пентагону та Міноборони України повідомляє “Голос Америки”.

    Міністр Остін вкотре запевнив, що США залишаються непохитними у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Він підтвердив відданість США допомозі із нарощування потенціалу Збройних Сил України, для більш ефективної оборони проти російської агресії.

    Окрім цього, глава Пентагону також підкреслив необхідність подальшого прогресу в проведенні в Україні реформ в галузі оборони і подякував за внесок України у міжнародну безпеку.

    Своєю чергою, очільник Міноборони України Андрій Таран підтвердив зобов’язання України трансформувати оборонний сектор за принципами та стандартами НАТО.

    “Ми постійно нарощуємо рівень взаємосумісності з силами Альянсу завдяки технічній допомозі, а також спільній участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Тому, Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО”, – запевнив глава оборонного відомства України.

    Діалог між міністрами пройшов під знаком непорушного взаємопорозуміння та став підтвердженням міцних партнерських відносин між силовими відомствами двох держав. Наприкінці спілкування Андрій Таран запросив Ллойда Остіна ІІІ відвідати Київ влітку цього року, щоб взяти участь у святкуванні 30-ї річниці незалежності України.

    Найсвіжіше

    Популярне