Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Відомий в Британії письменник охрестився в Румунській православній церкві

    Популярний в Британії письменник Пол Кінгснорт охрестився як православний християнин у румунському монастирі в Шеннонбріджі, в Ірландії.

    «Я новачок із Заходу в православ’ї, у мене попереду все життя, але я вже відчуваю, що приїхав додому», – сказав письменник.

    «Вперше я відкрив для себе християнське православ’я чотири роки тому, коли зайшов до маленької церкви в Бухаресті. Цей потужний досвід залишився зі мною, але я не міг знати, що це призведе мене до подорожі, яка призведе до того, що я стану членом румунської церкви», – сказав Пол Кінгснорт Basilica.ro, передає orthodoxtimes.com

    Письменника охрестив у день Водохреща його духовний наставник отець Тудор Гінья, парафіяльний священик румунської громади в Ґолуеї.

    «Він твердо вирішив увійти в православ’я, але я порадив йому пом’якшити свій ентузіазм і не сподіватися побачити ангелів, які пролітають через церкву», – сказав румунський парафіяльний священик у Голуеї.

    «У 2020 році, коли світ перевернувся з ніг на голову, я теж. Несподівано, я наперекір моїй волі виявив, що мене тягне до християнства…Я розпочав рік як екоязичник із давнім, несформованим болем у серці, а закінчив його практикуючим християнином».

    Найсвіжіше

    Популярне