П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На найвищій горі України капелани ПЦУ і воїни НАТО помолились за українських воїнів

    15 лютого о 13:30 на вершині Говерли учасники «Зимової експедиції Говерла-2021», серед яких були представники духовенства Православної Церкви України та військовослужбовці країн НАТО, піднесли молитви до Господа за перемогу України у війні та помолились за українських воїнів, які загинули в боях російсько-української війни.

    Також, в рамках заходу, відбулось урочисте підняття Державного прапора України та Державних прапорів Сполучених Штатів Америки, Канади, Литви, організації Північноатлантичного договору, штандартів оперативних командувань Сухопутних військ Збройних Сил України «Захід», «Схід», «Північ», «Південь». Під час підняття Державного прапора України учасники зимової експедиції заспівали Державний Гімн України, повідомляє пресслужба Синодального управління військового духовенства ПЦУ у ФБ.

    Сходження на Говерлу відбулось за підтримки Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних Сил України, Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України.  Гасло експедиції: «Союзницький міжнародний зимовий військовий похід – загартованих війною».

    Перед сходження на Говерлу, о 5 годині ранку в колибі гостинного двору «Серце Карпат», що знаходиться в урочищі Козмещик, заступник Голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ по співпраці з ветеранськими та волонтерськими організаціями протоієрей Дмитро Каран звершив молебень з нагоди свята.

    Після сходження з благословення блаженішого Епіфанія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Православної Церкви України протоієрей Дмитро Каран нагородив полковника Миколу Журавльова медаллю «Святого Архістратига Михаїла», за вагомий внесок у розбудову і зміцнення партнерства і співробітництва України з НАТО та організацію «Зимової експедиції Говерла-2021», і наймолодшу учасницю сходження на Говерлу, володарку більш як 20 спортивних рекордів Ніколь Князєву медаллю «За жертовність і любов до України».

    17 лютого 2021 року в місті Ужгород на 21 телеканалі в телепрограмі «Ранок на Тисі» учасники «Зимової експедиції Говерла-2021» говорили про актуальність співпраці України з Північноатлантичним альянсом та щодо можливостей, які отримає Україна від розширеного партнерства з НАТО в умовах гібридної війни розв’язаної Російською Федерацією.

    Учасники «Зимової експедиції Говерла-2021» поклали квіти біля ужгородського меморіалу загиблих воїнів російсько-української війни, висловили підтримку родинам загиблих військовослужбовців, – йдеться у повідомленні СУВД ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне