П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Відкриймо свої серця для зустрічі з Богом, – предстоятель ПЦУ привітав із святом Стрітення Господнього

    У день, коли Православна Церква відзначає одне з дванадцяти найбільших свят, – Стрітення Господнє – предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав українців із цим святом.

    Він зазначив на своїй сторінці у Facebook, що це свято має особливе значення, бо символізує зустріч людини із Богом, нагадуючи нам про подію, коли Богородиця та святий Йосиф принесли Ісуса Христа до Єрусалимського храму.

    «У храмі вони зустріли праведного старця Симеона, який все життя прожив благочестиво. Чоловіку було провіщено Святим Духом, що він буде жити до тих пір, поки не побачить Месію. Тож коли Симеон взяв Богонемовля на руки, то звернувся до Бога: «Нині відпускаєш раба Твого, Владико, за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло на просвітлення язичників і славу народу Твого Ізраїля» (Лк. 2: 29 – 32). Відтак серце Симеона сповнилося радістю. Адже на власні очі він бачив здійснення Божої обітниці, а також зустрів спасіння всього людства в особі Ісуса Христа».

    «Сьогодні ми святкуємо подію, яка має глибинний зміст та стосується кожного із нас, – сказав митрополит Епіфаній. — Усі ми прагнемо зустрічі з Богом і кожен по-особливому очікує її у своєму житті. В храмі, під час молитви, якщо ми щиро відкриємо своє серце і душу, то зможемо відчути цей особливий момент зустрічі зі Спасителем. Адже саме в Таїнствах, а особливо в Євхаристії, Господь дарує той невидимий дотик Його благодаті. Причастя Животворчих Таїн Тіла і Крові, які приймаємо під виглядом хліба і вина, є справжньою зустріччю з Господом, яка можлива для кожного з нас. Також зустрічі з Богом ми можемо сподобитися, коли робимо добрі справи та допомагаємо своїм ближнім – як заповідав нам Ісус Христос».

    Предстоятель ПЦУ закликав пам’ятати, що Бог є Любов, Він Всемогутній та Всеблагий. «Проте, запитаймо себе, чи готові ми зустрітися з Люблячим Небесним Отцем? Господь давно промовляє до нас, але чи чуємо ми Його? Серед численних справ та метушні сучасного світу, чи знаходимо час для Нього?».

    Владика зауважив, що через пандемію, мабуть, як ніколи раніше ми усвідомили справжню цінність близьких взаємин одне з одним і в час, коли усім нам не вистачає хороших новин та надії, саме Господь є тим Джерелом Добра, Який завжди готовий нас підтримати та допомогти. Він завжди поруч, Він чекає на нас. Ба більше, Він йде нам назустріч, як люблячий Отець.

    «Тож, відзначаючи свято Стрітення Господнього, відкриймо свої серця для зустрічі з Богом! Нехай Господь освячує нам праведний шлях до радісного вічного і блаженного життя. Богу нашому слава на віки віків!», – підсумував владика.

    Найсвіжіше

    Популярне