Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Любов – це той світильник, який проводить нас крізь темряву, – предстоятель ПЦУ

    Весь світ існує завдяки Богу, Який є любов (1 Ін. 4: 8). Любов безперестанно діє у світі та є джерелом усякого блага. Саме любов окрилює людину, направляє на добрі звершення, допомагає, утішає, зігріває, піднімає і підносить, дарує мир і злагоду.

    Про це йдеться на офіційній сторінці Митрополита Епіфанія у Facebook.

    Предстоятель ПЦУ зауважив, що саме через любов зароджується симпатія, міцнішає дружба, утверджується сім’я, процвітає суспільство. Водночас, відсутність або нестача любові в серці людини є великим нещастям, яке породжує злість, заздрість, розпач, лють чи ненависть, знищує цінність усіх інших добродійств.

    Він нагадав слова апостола Павла: «Якщо маю дар пророцтва, i знаю всi таємницi, i маю всяке пiзнання i всю вiру, так що й гори можу переставляти, а любови не маю, – то я нiщо» (1 Кор. 13: 2 – 3).

    «Істинна любов – це дар від Бога і справді божественне почуття, яке святі отці порівнюють із подихом Божим», – підкреслив митрополит. «Вона має велику силу, долає відстані й час. Для любові не існує меж і кордонів. Ми продовжуємо любити наших рідних, навіть якщо їх поруч з нами вже немає, ми даруємо їм свою любов через молитву. Ми, як християни, маємо жити за Божим Законом любові і являти її світові».

    «Любов – це те одвічне, це той світильник, який проводить нас крізь темряву й освітлює дорогу і нам, і ближнім, які йдуть на цьому шляху поряд із нами. Бажаю усім справжньої, натхненної Богом любові, якої ніколи не буває забагато, і «Все у вас нехай буде з любов’ю» (1 Кор. 16: 14)», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне