Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Львові побудують новий храм Православної Церкви України

    У Львові на вулиці Пасічній побудують храм, каплицю та дзвіницю парафії святої великомучениці Катерини Православної Церкви України. Відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво релігійній громаді погодив 12 лютого, виконавчий комітет Львова, повідомляє tvoemisto.tv.

    Планується, що висота дзвіниці не перевищуватиме 21,75 метра, купол церкви – 17,15 м, церква – 13,45 м та каплиця – 4,50 м.

    Парафія разом із управлінням архітектури та урбаністики Львівської міської ради мають оголосити відкритий всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівництва церкви, каплиці та дзвіниці.

    Релігійна громада має також звернутися у департамент архітектурно-будівельного контролю, аби отримати дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт.

    Нагадаємо, що депутати Львівської міськради у вересні 2018 року підтримали рішення про надання релігійній громаді УАПЦ парафії святої великомучениці Катерини земельної ділянки для будівництва церкви. Українська автокефальна православна церква припинила існування, після Об’єднавчого собору. Тепер ця парафія, одна із тисяч парафій Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне