П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    До Конгресу США подано проєкт резолюції щодо невизнання претензій Росії на Крим

    Конгресмен Джеральд Конноллі ініціював розгляд в Палаті представників США резолюції щодо закріплення невизнання претензій Росії на Крим.

    Проєкт резолюції під назвою «Заборонити урядові США визнавати претензії Росії на суверенні права щодо Криму та інші питання» було зареєстровано в Конгресі 8 лютого і передано на розгляд Комітету міжнародних відносин Палати представників США, передає «Голос Америки».

    «Ми ніколи не сприймемо насильницьку і незаконну анексію Криму Росією, – заявив Конноллі, виступаючи 9 лютого на конференції «Україна-НАТО: бачення 2030», – і продовжимо засуджувати її активні дії із дестабілізації на сході України, щоденні порушення режиму припинення вогню, порушення прав людини на незаконно окупованих територіях».

    Конноллі заявив, що подібну резолюцію Палата представників США підтримала минулим складом, засвідчивши широку підтримку цього положення американськими законодавцями.

    «Це положення регулярно входить до нашого щорічного бюджетного законодавства», – додав конгресмен. Він порівняв невизнання окупації Криму Росією до декларації Веллеса, якою закріплювалась позиція США з невизнання прав СРСР на країни Балтії.

    Найсвіжіше

    Популярне