Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ідеолог “русского міра” заявив про готовність проливати кров в Україні заради “порятунку російських братьєв”

    7 лютого 2021 року телеканал “Спас” оприлюднив черговий випуск програми заступника глави Всесвітнього російського народного собору, першого заступника глави Синодального відділу зі взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Російської православної церкви Алєксандра Щіпкова під назвою: “Щіпков №167: Протести. Брехня і правда”.

    Хоча левова частина випуску була присвячена мітингам на підтримку опозиціонера Навального, ідеолог “русского міра” Щіпков сказав декілька слів щодо окупації Російською Федерацією українського Криму.

    Починаючи з 24-ї хвилини відеоролику, російський пропагандист заявив: “Якщо говорити про Крим і про санкції, пов’язані з “поверненням” (окупацією – ред.) Криму, то я можу сказати лиш одне. Ми звільнили з полону наших братів, російських людей. І яка нам різниця, чи є ці санкції, чи нема – ми готові потерпіти, більш того – ми готові постраждати, більш того – ми готові пролити кров за своїх братів”.

    Важко зрозуміти, у якому саме “полоні” перебували мешканці Криму, яких Щіпков назвав “російськими людьми”, та хвилювати повинно не це.

    Перше, що варто зауважити – це факт, що посадова особа Російської православної церкви відкрито говорить про рішучу готовність проливати кров. Якщо ще у когось лишались сумніви про агресивність віровчення РПЦ, то Алєксандр Щіпков, сподіваємось, їх остаточно розвіяв.

    Друге, на що варто звернути увагу, – Щіпков повідомив, що жоден регіон України, як і будь-якої іншої держави, де проживає хоча б одна російськомовна людина, не застраховані від кровопролитного “захисту росіянами своїх братів”. Навіть, якщо захисту такі люди не потребують.

    Найсвіжіше

    Популярне