П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві попрощались з режисером Сергієм Проскурнею

    У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі 4 лютого 2021 року попрощались із режисером Сергієм Проскурнею. Поховали режисера на Байковому кладовищі.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ та Радіо Свобода.

    Вшанувати пам’ять Сергія Владиславовича прийшов Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, митрополит Вінницький і Барський Симеон, духовенство монастиря, політичні та культурні діячі. В останню дорогу режисера проводжали оплесками.

    Відповідаючи на питання журналістів з приводу постаті Сергія Проскурні Митрополит Епіфаній зазначив: «Останнє наше спілкування було на патріотичних нотах, коли ми об’єдналися й Церква набувала свого становлення. Він вболівав за це, він цим жив і співпереживав. Остання наша розмова була саме про ці основоположні речі, бо це  для нього як українця було внутрішнім наповненням».

    Сергій Проскурня народився 28 листопада 1957 року у Львові. Відомий режисер та продюсер, був співорганізатором різноманітних вистав, концертів та мистецьких фестивалів, зокрема й «Червоної рути». Керував Одеським оперним та Черкаським драматичним театрами. Лауреат премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» й імені Сергія Данченка. Помер 1 лютого. Численні мистецькі проєкти творив у Львові. Сергій Проскурня був серед співзасновників мистецького об’єднання «Дзиґа» у Львові.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне