П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент і екс-президент привітали Епіфанія із днем інтронізації та народження

    Президент України Володимир Зеленський привітав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з днем народження.

    «Присвятивши своє життя служінню Богові та Церкві, Ви докладаєте значних зусиль для збагачення духовного життя нашого народу, збереження і підтримки суспільної злагоди й міжконфесійного порозуміння. Бажаю вам добра, радості, довгих і благих літ», – зокрема йдеться у привітанні Президента, яке цитує 3 лютого офіційний сайт ПЦУ.

    5-й президент України Петро Порошенко особисто привітав Предстоятеля ПЦУ із подвійним святом: днем народження та днем інтронізації.

    «Щасливий особисто привітати Його Блаженство Митрополит Епіфаній у день його подвійного свята. Думаю, що без волі Господа тут точно не обійшлося, бо співпав і день народження Митрополита, і день його Інтронізації. Це велике свято для всіх вірних нашої Церкви, для усіх українців по всьому світу», – написав Порошенко у Facеbook.

    Він подякував митрополиту Епіфанію за об’єднання всіх православних церков України і за те, що він як духовний лідер і мудрий керівник, консолідує нашу Церкву та веде все більше людей до Господа.

    «Маю надію, що у майбутньому всі православні об’єднаються саме на основі Томосу, який засвідчує, що ми є автокефальною і незалежною церквою у числі інших».

    «Щиро бажаю, щоб більше православних Сестер-Церков по всьому світу визнали нашу церкву і згадали Митрополита Епіфанія у молитвах», – підсумував Порошенко.

    Крім них, свої вітання на адресу Предстоятеля помісної Української Православної Церкви з нагоди річниці інтронізації та дня народження також висловили голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і члени депутатського корпусу, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та члени уряду, очільники відомств і служб й інші офіційні представники держави та місцевого самоврядування.

     

    Найсвіжіше

    Популярне