П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній провідав дітей-сиріт із синдромом Дауна

    Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній 1 лютого відвідав дітей-сиріт із синдромом Дауна у Київському міському будинку дитини «Берізка». Його Блаженство супроводжували керівник Відділу соціального служіння Київської Митрополії Роман Холодов та співробітники відділу.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, традиційно, напередодні свого дня народження митрополит Епіфаній дарує частинку свого тепла та добра тим, хто цього потребує.

    Предстоятель Української православної Церкви поспілкувався з дітками, а також передав корисні та приємні подарунки для малечі, необхідні засоби догляду та побутову техніку.

    Фото: ПЦУ

    Митрополит Епіфаній подякував працівникам дитячого будинку за їхнє батьківство, адже вони опікуються майбутнім, дітьми, які не мають можливості опіки від рідних батьків. «Ви виявляєте батьківство, адже ви любите цих дітей, ви для них працюєте й живете. Фактично, ви своє життя присвячуєте тому, щоби опікуватися дітками. Ми в міру наших можливостей допомагаємо та будемо допомагати, – сказав владика Епіфаній. – Нехай Господь запалює незгасимий вогник надії в серцях цих дітей. Нехай дарує силу й наснагу тим, хто щодня допомагає їм зростати. Ми знаємо, що Бог творить чудеса й благодіє через кожного із нас. Долучитися до благої справи можна й щирою молитвою, щоби кожна дитина, яка потребує підтримки, отримала її, щоби не втратила віру в добро, а любов до Бога зігрівала її серце й давала наснагу долати різні труднощі».

    Предстоятель Православної Церкви України нагородив Благословенною Грамотою з відзнакою Головного лікаря Олександра Могильного та заступницю головного лікаря Христину Тихомирову.

    На сьогодні в «Берізці» перебуває 78 дітей. Це єдиний спеціалізований заклад медико-соціальної реабілітації для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування, з органічними ураженнями нервової системи, та для дітей народжених ВІЛ-інфікованими матерями, ВІЛ/ СНІД хворих дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне