Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Крутах освятили хреста на місці будівництва майбутнього храму ПЦУ

    29 січня до Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» приїхали студенти, військові, священники, небайдужі громадяни, щоб вшанувати українських воїнів, які у 1918 році зупинили на чотири дні більшовицький наступ на Київ, що дало змогу УНР укласти мир у Бресті з державами Четверного союзу.

    Після урочистостей на станції біля Меморіалу була звершена поминальна літія в пам’ять про загиблих за рідну землю і освячено хреста на місці будівництва майбутнього храму ПЦУ.

    Чин освячення звершив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій разом із 14 священиками єпархії.

    Після освячення архієпископ Євстратій звернувся до присутніх:

    “Храм у Крутах – це буде ще одна перемога під Крутами, бо тоді українці хоч і відступили, але утвердили Україну, і більшовиків тепер нема і память їх проклята, а память про героїв українців – священна”, – заявив владика.

    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Парафія Собору Пресвятої Богородиці вже отримала акт про виділення землі від новообраного голови Крутівська ОТГ Олега Бузуна, який був присутній на урочистостях.

    “Я, як голова громади, хочу заявити, що не буде жодних перешкод, буде тільки допомога у будівництві храма”, – запевнив Олег Бузуна.

    Настоятель парафії Собору Пресвятої Богородиці в Крутах – священник з Ніжина протоієрей Сергій Чутченко.

    Нагадаємо, Блаженнійший Епіфаній назвав Героїв Крут зразком звитяги і завзяття, жертовності й любові, сміливості й патріотизму.

    Найсвіжіше

    Популярне