Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Мовний омбудсмен розповів, як можна легко перейти на українську мову

    Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь надав рекомендації, які допоможуть швидко перейти на спілкування українською.

    Про це пишуть “Галицькі контракти” з посиланням на сторінку у Фейсбук мовного омбудсмена.

    Кремінь нагадав, що з 16 січня набула чинності стаття 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, на підставі якої обслуговування споживачів, надання інформації про товари та послуги має здійснюватися державною мовою.

    На підставі викладеного, Уповноважений із захисту державної мови зауважив, що незайве буде нагадати прості рекомендації, які допоможуть швидко перейти на спілкування українською.

    Тарас Кремінь рекомендує спілкуватися українською з рідними, друзями та навіть незнайомцями; оточити себе українською всюди – читати книги, дивитися фільми, слухати музику; спілкуватися з носіями української, щоб вивчати нові слова та практикувати вимову, читати історії людей, яким це вже вдалося.

    Окрім цього, він порадив налаштувати українську мову на електронних пристроях та в окремих програмах; виконувати дописи у соцмережах українською; користуватись українськомовними версіями сайтів.

    Також, на його думку, захоплюючим може стати ведення нотатнику для нових цікавих слів, фразеологізмів, крилатих висловів.

    Немає опису світлини.
    Фото: Фейсбук / Уповноважений із захисту державної мови

    Найсвіжіше

    Популярне