Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Київ не потребує порад Москви, – секретар РНБО щодо статусу української мови

    Секретар РНБО України Олексій Данілов прокоментував скандальну заяву секретаря Радбезу Російської Федерації, у якій той звинуватив США у спробах за допомогою мовного питання “розділити єдиний народ Росії і України”.

    Про це пише “НВ”, посилаючись на сторінку Данілова у Фейсбук.

    “Українська мова – єдина державна мова, статус якої закріплений в Конституції України, і порад Росії або будь-якої іншої країни світу щодо цього питання ми не потребуємо”, – написав секретар РНБО України.

    Олексій Данілов нагадав, що Росія, яка тимчасово окупувала Крим та розв’язала війну на Донбасі, має статус країни-агресора.

    “Нова історія взаємин можлива тільки після повного звільнення українських територій, видачі військових злочинців, державних зрадників, покарання винних у плануванні і здійсненні військової агресії проти нашої країни, – тільки після того, як останній російський солдат покине територію України. Ми вас сюди не кликали”, – рішуче зауважив секретар РНБО.

    Видання нагадує, Закон про забезпечення функціонування української мови як державної Верховна Рада ухвалила 25 квітня 2019 року. Він зміцнив позиції державної мови в Україні. 16 липня 2019 закон набув чинності.

    Найсвіжіше

    Популярне