Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ помолився за спокій «кіборга» Дениса Поповича

    Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив панахиду за Героєм України Денисом Поповичем, який шість років назад поклав своє життя в донецькому аеропорту, захищаючи Україну.

    Денис народився у Морозівці, тут закінчив школу та одружився. Воїн загинув рівно 6 років тому, під час виконання бойового завдання в районі аеропорту Донецька. На той момент Денисові було 35 років, а вдома на нього чекали дружина та двоє синів, яким тоді було 4 та 7 років, – повідомляє митрополит Олександр у ФБ.

    Помолитися за спочилого побратима приїхали «кіборги» – бойові товариші Дениса, близькі та рідні загиблого, а також парафіяни Свято-Успенської громади села.

    Указом Президента України Денис був посмертно нагороджений «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» орденом «За мужність ІІІ ступеня», а також нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту».

    «Молячись за спокій душі Дениса Поповича, також пом’янули всіх борців, які поклали своє життя за єдність, суверенність, цілісність та Соборність України.  Вічна пам’ять Герою. Божої допомоги його діткам, рідним та близьким», – написав у соцмережі митрополит ПЦУ.

    Нагадаємо, у Харкові вшанували пам’ять легендарних «кіборгів». Також в Одесі єпископ ПЦУ взяв участь у відкритті діорами пам’яті героїзму.

    Найсвіжіше

    Популярне