Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська церква?: Відряджений з РФ до України монах може стати намісником Почаївської лаври

    В умовах триваючої російської агресії та гібридної війни, розв’язаної Кремлем проти України, Російська православна церква в Україні (так звана “УПЦ МП”) лишається таким собі “троянським конем”, який зсередини грає на користь агресора.

    Хоч як не намагаються в Москві переконати всіх у незалежності РПЦвУ (УПЦ МП), хоч як не ховаються представники філії РПЦ в Україні за словом “Українська” у назві своєї релігійної організації, реальні факти та події свідчать не просто про залежність, а про безпосереднє керівництво росіянами практично всіма процесами у середовищі РПЦвУ (УПЦ МП).

    Чудовою ілюстрацією наведеного твердження є факт призначення на високу посаду у Почаївську лавру монаха, який був відряджений до України з Російської Федерації.

    Як повідомляє “За Збручем”, цьогоріч з нагоди Різдва Христового інформаційні ресурси Почаївської лаври вперше підготували російськомовний відео-ролик з привітаннями благочинного Лаври (друга особа у монастирі після намісника). Ним виявився єромонах Захарія (Кімлач), який приїхав в Україну з Краснодарського краю Російської Федерації.

    Иеромонах Захария (Кимлач)
    Єромонах Захарія (Кімлач). Фото взято з pravoslavie.ru

    У своїх інтерв’ю російським виданням, єромонах Захарія повідомляв, що прибув до нашої країни з міста Апшеронськ Краснодарського краю, де його батько володіє будівельною компанією. Чернече життя він розпочинав у Тімашівському монастирі РПЦ, де у 2003 році був пострижений у монахи, а через дев’ять з половиною років перебрався до України.

    У Почаївській Лаврі він впродовж декількох років сповідав приїжджих паломників та був помічником економа (керівника господарства) монастиря. На початку 2020 року він вже представлявся благочинним Лаври, себто заступником намісника – митрополита Володимира (Мороза).

    “За Збручем” наводить цілком логічні припущення, що перенесені не так давно операцію на серці та інфаркт, а також, поширення інформації про погіршення здоров’я митрополита Володимира (Мороза), в РПЦвУ (УПЦ МП) незабаром може постати питання заміни намісника Почаївської лаври.

    За таких умов, медійна кампанія з “розкрутки” єромонаха Захарії (Кімлача) плавно підводить до думки, що наступним очільником Почаївської лаври може стати вказаний гастролер з “русского міра”.

    Найсвіжіше

    Популярне