П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Тернополі молитовно вшанували митрополита Василія (Бондарчука)

    У ПЦУ в день п’ятнадцятих роковин від часу смерті молитовно вшанували митрополита Тернопільського та Бучацького Василія (Боднарчука) – визначного релігійного та національного діяча, людини, яка стояла біля витоків Української Церкви.

    21 січня архієпископ Тернопільський Нестор (Писик) у співслужінні місцевого духовенства відслужив панахиду на цвинтарі за спокій душі митрополита Василія, повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії ПЦУ.

    Фото: cerkva.te.ua

    Митрополит Тернопiльський i Бучацький Василій – колишній воїн УПА, в’язень концтаборів, активний борець за автокефалію Української Православної Церкви – був першим правлячим архієреєм Тернопільсько-Бучацької єпархії.

    У 1990 р. з благословення Святiйшого Патрiарха Київського i всiєї України Мстислава призначений на Тернопiльсько-Бучацьку кафедру.

    19 жовтня 1997 р. прийнятий разом з духовенством i парафiянами Тернопiльсько-Бучацької єпархiї до складу УПЦ Київського Патрiархату та призначений єпископом Тернопiльським i Бучацьким, керуючим Тернопiльсько-Бучацькою єпархiєю.

    21 січня 2006 р. на 81-му році життя митрополит Василій відійшов до Господа.

    За час свого служіння владика Василій відвідав сотні парафій області, рукоположив понад 300 священників та освятив понад 100 храмів.

    Фото: cerkva.te.ua
    Фото: cerkva.te.ua

    Найсвіжіше

    Популярне