П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Подвійні стандарти російських лібералів: Як можна перебувати в опозиції до Путіна але підтримувати окупацію Криму?

    Політолог, екс-голова апарату уряду Азербайджану, колишній керуючий справами парламенту Азербайджану Раміс Юнус розповів про подвійні стандарти у поглядах сучасних російських лібералів на прикладі арештованого Алєксєя Навального.

    На його думку, не можливо позиціонувати себе прихильником демократичних змін в Росії, але, в той же час, не приховувати власні проімперські погляди.

    Роздуми політолога наводить “Obozrevatel”.

    Раміс Юнус наголошує, що Алєксєй Навальний підтримав російську окупацію Криму, підтримує політику Кремля щодо Абхазії, Південної Осетії, Нагірного Карабаху і Придністров’я, тобто він не приховує свої проімперські погляди на пострадянський простір, включно з підтримкою на цих територіях так званого “русского міра”.

    Після другої Карабахської війни російські ліберали, такі як Міхаіл Ходорковскій, Юлія Латиніна, Віктор Шендерович, Іріна Хакамада підтримали Вірменію у її відношенні до Азербайджану. Вони вперто проштовхували тезис, що Карабах – це не Донбас. Але у чому ж відмінність?

    На думку політолога, у Москві існує досить потужне вірменське лобі, яке підтримує ліберальну деморкатичну опозицію, а українське лобі слабке, тому і таке відношення до ситуації в Україні.

    Юнус нагадує росіянам, що не кожен, хто виступає проти Путіна є демократом. Демократія – це підтримка принципів територіальної цілісності та прав людини. А підтримка російськими лібералами цих принципів носить вибірковий характер. Не можливо одночасно підтримувати окупацію Криму і говорити про демократію в Росії, як це робить Навальний.

    Саме таке двобічне ставлення Навального і змушує українців, азербайджанців та грузинів з пересторогою ставитись до його персони. Якщо ви проти Путіна, то маєте бути проти того, що відбувається з вини Росії у Придністров’ї, Абхазії, Південній Осетії, Нагірному Карабаху, Донбасі.

    На жаль, у багатьох лібералів інша точка зору. Саме тому, вся ситуація, що розгортається навколо Навального, викликає чимало запитань у політолога Раміса Юнуса та багатьох експертів Заходу.

    Найсвіжіше

    Популярне