П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Солсберійському соборі, відомому з історії з отруєнням Скрипалів, тепер вакцинують від COVID

    800-річна будівля стала тимчасовим центром вакцинації для пріоритетних пацієнтів, запрошених сімейними лікарями. Коли сотні людей старше 80 років отримують укол від ковіда, звучить заспокійлива органна музика, повідомляє The Guardian. Це, мабуть, найвидовищний та найвідоміший центр вакцинації у Великобританії – Солсберійський собор.

    Місцеві сімейні лікарі запросили групу пацієнтів для вакцинації, а собор організував музичну програму, яка звучить на його органі, створений у XIX століття.

    Преосвященний Микола Пападопулос, настоятель Солсбері, сказав, що собор був радий допомогти. “Ми пишаємося тим, що відіграємо свою роль у програмі щеплення, яка рятує життя, яка дає справжню надію в ці важкі часи”, – сказав він.

    “Це місце стоїть тут вже 800 років, щоб прославляти Бога і служити місту та регіону. Хіба може бути щось краще за те, ніж проведення етапу програмі вакцинації в Солсбері. Це ж чудово!”.

    Він описав вакцини як “справжній знак надії для нас наприкінці цього дуже, дуже важкого року”.

    Тільки в суботу, 16 січня, тут отримають щеплення 1000 людей.

    Нагадаємо, у 2018 року у Великій Британії сталося низка отруєнь російським нервовим реагентом “Новачок”. Спочатку непритомні Сергій і Юлія Скрипаль були знайдені на лавці поруч із торговим центром в Солсбері 4 березня 2018 року.

    Підозрюваними у справі про отруєння Скрипаль стали “Олександр Петров” і “Руслан Боширов”. “Петров” і “Боширов” в інтерв’ю російському телеканалу RT заявили, що дійсно були в Солсбері, але з туристичною метою. Вони нібито хотіли відвідати “знаменитий собор”, який їм “давно радили побачити друзі”.

    Найсвіжіше

    Популярне