П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Рефат Чубаров спрогнозував, коли РФ поверне Україні Крим

    Голова Меджлісу кримськотатарського народу, заступник Голови Ради представників кримськотатарського народу, почесний професор Києво-Могилянської академії Рефат Чубаров дав розлоге інтерв’ю радіостанції “Крим.Реалії”.

    Підбиваючи підсумки 2020 року та розповідаючи про плани на 2021 рік політик зауважив, що для деокупації півострову і в Україні, і на міжнародній арені, зроблено чимало, проте результату немає. Російська Федерації ігнорує всі, навіть найбільш жорсткі резолюції Генеральної асамблеї ООН. У тому числі, Москва цинічно знехтувала рішенням Міжнародного суду ООН щодо негайного скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

    На думку Чубарова, це прямо свідчить, що держава Україна та наші міжнародні партнери мають віднайти більш ефективні форми взаємодії, які нарешті змусили б Росію рахуватись з міжнародним правом.

    Як приклад можливих ефективних практичних кроків тиску на Кремль, Рефат Чубаров зазначив, що уряди, які підтримали “Кримську платформу”, могли б виступити за невідкладне ембарго на російські енергоносії. Він усвідомлює, що це досить складно для окремих держав, і це пов’язано з серйозними економічними втратами, але російську загрозу, яка розповзається над світом, потрібно зупиняти.

    “Для кремлівських правителів повинна виникнути загроза більша за перспективу втрати Криму. Тобто, загроза повного колапсу російської економіки, який може вилитись у розпад російської держави. Це може змусити Кремль повернутись до норм міжнародного права і відійти з окупованих територій. Мова йде не лише про Крим – про Придністров’я, про частину території Грузії”, – заявив Чубаров.

    Найсвіжіше

    Популярне