П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандал в РПЦ: протодиякон публічно принизив митрополита

    Член Синодальної богослужбової комісії Російської православної церкви протодиякон Владімір Васілік у принизливій формі розкритикував рекомендації митрополита Іларіона (Алфєєва), у який він радить людям похилого віку утриматись від відвідування різдвяних богослужінь.

    “Ахилла” пише, що у своєму “ковід-дисидентстві” протодиякон “схиляється” перед патріархом, але дозволяє собі дошкульні вислови в адресу іншого архієрея РПЦ.

    “Останнім часом православні зіштовхнулись з дилемою: кого слухати і кого слухатись? З одного боку, патріарх Кіріл (Гундяєв) висловив занепокоєння тим, що народ перестав ходити в храми. З іншого боку, титулярний митрополит Волокаламський Іларіон (Алфєєв), в ефірі телеканалу “Россия 24″ закликав вірян, особливо похилого віку, не приходити на різдвяні служби”, – сказав протодиякон Владімір Васілік.

    “Патріарх Кіріл (Гундяєв) є батьком нашим. А митрополит Іларіон навіть у Волокаламську не є правлячим архієреєм”, – заявив клірик, натякаючи, що архієрей займається “церковним самоправством” і нібито виступає проти патріарха.

    “Чи є владика Іларіон (Алфєєв) лікарем за освітою? Ні. За освітою він – музикант”, – публічно принизив протодиякон Владімір Васілік митрополита РПЦ.

    “А на позбавлення сану в РПЦ заслуговує зовсім інший протодиякон”, – з натяком на Андрєя Кураєва іронічно зазначає редакція видання “Ахилла”.

    Найсвіжіше

    Популярне