Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ офіційно створено підрозділ “внутрішньої безпеки”

    29 грудня відбулось останнє у поточному році засідання Священного Синоду Російської православної церкви. Підсумки зібрання оприлюднені на офіційному сайті Московської патріархії.

    Чи не найбільший інтерес викликало рішення, висвітлене у журналі №122.

    Там зазначено, що “1) Для більш ретельного вивчення правопорушень з боку священнослужителів утворити в допомогу патріарху, Священному Синоду і Вищому загальноцерковному суду Загальноцерковну дисциплінарну комісію при патріархові під керівництвом керуючого справами Московської патріархії (за посадою) і в складі, затвердженим розпорядженням патріарха за поданням глави Комісії. 2) Загальноцерковна дисциплінарна комісія керується у своїй діяльності письмовими та усними розпорядженнями патріарха”.

    Якщо коротко, то в РПЦ створюється підрозділ “внутрішньої безпеки”. Склад вказаної комісії, її діяльність та повноваження її членів і співробітників одноособово контролюється і визначається Предстоятелем РПЦ.

    Цим рішенням, патріарху “розв’язують руки” і він може у необмеженій кількості створювати посади для офіцерів діючого резерву Федеральної служби безпеки Російської Федерації, а також, відставних офіцерів російських спецслужб, які, віднині, матимуть змогу продовжити “службу батьківщині” в лавах РПЦ, виявляючи неблагонадійні елементи в середовищі духовенства.

    Імовірно, таким рішенням Синоду в Росії повідомили про поглиблення процесу злиття ФСБ та РПЦ.

    Поряд з тим, телергам-канал “Религия сегодня” оприлюднив думку, що відтепер несолодко доведеться всім архієреям РПЦ – “зіркам блогу Андрєя Кураєва”. Оскільки Загальноцерковна дисциплінарна комісія (“внутрішня безпека”) напряму допомагатиме Вищому загальноцерковному суду, який є судом першої інстанції у справах проти осіб архієрейського сану.

    Нагадаємо, у своєму блозі, позбавлений сану колишній протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв публікує скандальну інформацію, в тому числі гомосексуального характеру, про священнослужителів та архієреїв РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне