Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх визнав, що коронавірус рекордно скоротив кількість кліриків РПЦ

    Під час щорічних єпархіальних зборів Москви, предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) розповів про страшні наслідки епідемії коронавірусу для РПЦ.

    Про це пише “newsru.com” з посиланням на “Интерфакс”.

    Моспатріарх зауважив, що у 2020 році у столиці Росії помер 91 священник чи монах. Для порівняння, у докоронавірусний 2019 рік померли 33 представника духовенства.

    Предстоятель РПЦ навів статистичні дані, згідно яких з початку епідемії коронавірусом захворіли 350 московських православних священників та 720 насельників та насельниць монастирів.

    Як наслідок, у 2020 році, вперше за багато років, чисельність московського духовенства скоротилась і складає зараз 1817 осіб.

    Окрім цього, патріарх Кіріл поскаржився, що одним із наслідків введених владою карантинних обмежень, стало зниження кількості вірян, які відвідують богослужіння.

    “Навіть влітку та восени, тобто після відкриття дверей храмів для людей, число вірян під час недільних та святкових богослужінь скоротилась на третину, а подекуди – на половину”, – зазначив моспатріарх.

    Нагадаємо, на початку грудня глава синодального відділу Російської православної церкви по взаємовідносинам з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда розповів, що за час епідемії коронавірусу померло близько сотні священнослужителів РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне