Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Росія, країна ізгой і терористична держава

    Росія в 2020 році не змінила своєї традиції сіяти по світу хаос і насильство

    Добігає кінця 2020 рік – сьомий з того моменту, як Російська Федерація стала на шлях країни-ізгоя і вперто не сходить, не дивлячись на тягар економічних і політичних санкцій. При цьому Росія не тільки за принципом “на зло мамі відморожу вуха” продовжила свою деструктивну зовнішню і внутрішню політику, але й зробила свої недоліки і злочини головною ідеологією держави, якій слід пишатися і ніяк інакше!

    За ці сім років Росія зберегла свій статус країни-окупанта, продовжуючи контролювати захоплені в ході вторгнення в 2014 році в Україну території, не проявляючи зацікавленості у вирішенні цього питання. За ці сім років Росія значно розширила ареал підтримуваних нею політично, фінансово, а так само за допомогою військової сили, диктаторських режимів.

    У 2015 році РФ офіційно ввела в Сирію свої війська для надання підтримки кривавому диктатору Башару Асаду, а до того режим підтримували російські найманці з приватних військових компаній. Після цього пробного кидка в Сирії, Москва розмістила своїх найманців у Лівії, ЦАР, Мозамбіку і т.і. Російські головорізи так само були відправлені в далеку, заокеанську Венесуелу для підтримки режиму Ніколаса Мадуро.

    Росія стала точкою збору сепаратистських рухів і терористичних організацій. Наприклад, в Москві регулярно проводяться зустрічі представників сепаратистських організацій з усього світу, а терористів руху Талібан приймають на високому, офіційному рівні.

    Але не тільки політична, фінансова та військова підтримка кривавих режимів, сепаратистських рухів і терористичних організацій стали відмінною, незмінною рисою Росії.

    За минулі роки і в 2020-му в тому числі, російські хакери, що належать спеціальним групам силових структур, стали відомі на весь світ. Зломи баз даних, втручання у виборчий процес інших країн, поширення неправдивої інформації, маніпуляції і кібер-злочини на будь-який збочений смак.

    Російський кібер-тероризм зараз є такою самою загрозою, як і найманці ПВК “Вагнер”, або вбивці, проникаючі в країни ЄС для здійснення вбивств неугодних російському режиму осіб. І щороку незмінний почерк: Скрипалі в Солсбері, Хангошвілі в Берліні, Навальний в самій Росії. І це лише верхівка айсберга причетності російських силових відомств до замовних вбивств.

    Росія абсолютно не змінилася з того дня, коли вторглася в Україну, але не змінювалася вона і до цього. Століття історії свідчать про те, що формування світового панування через терор і насильство – традиційна методика РФ. І єдине, що її зупиняє в нескінченному круговороті сіяння хаосу по світу, коли вона сама занурюється в хаос.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне