П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Запоріжжі в РПЦвУ утворилась нова секта «рафаїлівців»

    У Запорізькій єпархії РПЦвУ з’явилась нова секта «рафаїлівців». У місті розміщують білборди із привітаннями від померлого у 2016 році архімандрита РПЦвУ Рафаїла (Бараника) і вважають його святим.

    Офіційна РПЦвУ не канонізувала померлого і пише про прихожан РПЦвУ, як про «нерозумних шанувальників».

    «Недоладність ситуації полягає в тому, що вказаний священнослужитель спочив у 2016 році, але якось або вірніше сказати кимось передає послання в цей тлінний світ. Організаторами цього є ревні, але нерозумні його шанувальники, які самі, без встановленого Чину Православної Церкви, канонізували його. Тепер без чийогось благословення друкують не тільки білборди, але і книги про нього, як про святого», – повідомляється на сайті РПЦвУ.

    Архімандрит Рафаїл (Бараник) закінчив Одеську духовну семінарію, в 1993 році був пострижений в чернецтво митрополитом московського патріархату в Україні Агафангелом (Саввіним), в 1994 р. висвячений в сан ієромонаха. З 1996 року Рафаїл служив настоятелем Свято-Пантелеймонівського храму РПЦвУ у смт Миколаївка Петриківського району Дніпропетровської області. Помер 10 серпня 2016 року.

    Найсвіжіше

    Популярне