Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Петербурзі РПЦ запідозрили у викраденні ялинок

    У російському місті Санкт-Петербург спалахнув скандал навколо зникнення ялинок, які місцеві мешканці висадили по вулиці Шаврова у Приморському районі міста. 19 грудня кілька дерев загадковим чином зникли, а через деякий час дуже схожі дерева вже були помічені біля церкви Святителя Миколая на Арцеулівській алеї.

    У Петербурзькій митрополії Російської православної церкви поспішили спростувати підозри у причетності до імовірного викрадення дерев. Керівник сектору комунікацій вказаної митрополії Наталья Родоманова запевнила видавництво “Невских новостей”, що їй невідоме походження привезених до храму ялин. Поряд з тим, вона вказала, що ідея прикрасити територію церкви хвойними деревами належить районній адміністрації.

    У свою чергу, пресслужба адміністрації Приморського району запевнила журналістів, що у їхньому розпорядженні не має інформації про викрадачів ялин, а підконтрольні адміністрації служби не брали участь у цих роботах.

    Реакція містян на подію виявилась неоднозначною. Чимало пітерців звинувачують РПЦ у викраденні хвойних дерев, інші не можуть із впевненістю сказати, що це є ті самі ялини, які були висаджені по вулиці Шаврова. Також, віднайшлись містяни, які впевнені, що на новому місці дерева будуть рости у набагато кращих екологічних умовах.

    Та поряд з усім вказаним, питання про те, хто ж викопав ялини і перевіз дерева на територію храму РПЦ, лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне