Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Губернатори говорили, що їм надходили вказівки блокувати переходи у ПЦУ

    Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній у інтерв’ю Радіо Свобода запевнив, що йому деякі губернатори говорили, що їм надходили вказівки блокувати переходи парафій із московського патріархату в Православну Церкву України.

    На запитання журналістки чи правда, що нині колишній заступник глави Офісу президента Трофімов нібито давав розпорядження на призупинення реєстрації, Митрополит Епіфаній відповів: «Мені теж відомо і зі ЗМІ. Є дуже багато повідомлень про те, що він справді давав такі розпорядження. І, спілкуючись на місцях з деякими губернаторами, коли я відвідую єпархії, то мені деякі губернатори говорили, що їм надходили вказівки. Тобто без прізвища, але надходили такі вказівки не реєструвати. Навіть письмово приходило до деяких, щоб вони не перереєстровували переходи, а відкликали навіть ті рішення, які були ухвалені попереднім главою ОДА. Тобто таке було. І є свідчення навіть тих осіб, які стикнулися з цією проблемою».

    Митрополит Київський і всієї України зазначив, що важко сказати, чи поліпшилася ситуація після звільнення Трофімова і треба певний час на аналіз цих подій. Але тим не менш, часто, зміна глав адміністрацій теж не сприяє тому, щоб якомога швидше здійснювали перереєстрацію.

    Найсвіжіше

    Популярне