П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Херсонщині душпастир пішов служити до Нацгвардії

    Більше, ніж душпастир. Для бійців дислокованого в Херсоні батальйону Національної гвардії України протоєрей Свято-Троїцького храму Юрій Курило є ще й бойовим побратимом, адже їздить з ними на ротацію до зони АТО/ООС, де хлопці охороняють спокій мирного Маріуполя, чергуючи на тамтешніх блокпостах.

    Про отця Юрія розказало видання Голос України.

    До того отець Юрій був волонтером, а в 2015-му навіть створив та очолив громадську організацію “Маскувальна сотня”, учасники якої виготовляли й возили на фронт маскувальні сітки. Та зрозумів, що хоче і може робити більше для захисників Вітчизни. Тому спершу став капеланом у батальйоні “Фенікс” 79-ї окремої аеромобільної бригади, потім перейшов до військової частини НГУ 3056.

    Знаючи, як важко дається нацгвардійцям постійне напруження прифронтової зони, їхні надії та сподівання, отець Юрій завжди готовий до щирої бесіди та спільної молитви з ними. Причому не важливо, хто хоче поспілкуватися очі в очі – офіцери чи солдати. Він усіх зустрічає однаково приязно та уважно, часом повторюючи: “У Бога звань та посад немає”.

    Після повернення до Херсона протоєрей полюбляє запрошувати бійців на спільні прогулянки, відвідування храму, в якому не покидає служби. Воїни таку увагу та непідробну щирість цінують, сприймаючи панотця як духовного наставника та вірного друга, з яким завжди можна поділитися своїм болем і турботами, і який не зрадить. Таку самовідданість та готовність ділити з бійцями всі випробування їхньої повсякденної служби гідно оцінило й командування частини. За внесок у зміцнення моральної, духовної стійкості та патріотичне виховання особового складу під час виконання бойових завдань в зоні ООС капелана батальйону нагородили відзнакою “Козацький хрест”.

    Найсвіжіше

    Популярне