Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Жалію про те, що не прийшов раніше, зустріли як брата, – колишній єромонах РПЦвУ, який перейшов до ПЦУ

    Єромонах Іов, який довгий час перебував у лоні Московського патріархату в Україні і перейшов до Православної Церкви України, висловив свій жаль з приводу того, що не зробив це раніше.

    «Жалію про те, що не прийшов раніше. Зустріли як брата. По-християнські. Отут я й бачу ту любов і віру. А ви, мої бувші брати во Христі, чекайте з моря погоди, поки вас не викинуть, як поношену ганчірку, як постарієте або захворієте. Не буде з вас прибутку. Я таких прикладів можу навести десяток», – написав він у коментарі до допису Духовного Фронту України.

    «Можна подумати. Свого часу я втік з монастиря. Вимусили. Заселили в келію з грубою з тріщиною і сирими дровами. Нагрівалося до 12 градусів. Витерпів тиждень. Температура 39. Ліків не купують. Кажуть,нема грошей. Зателефонував додому, вислали гроші. Поїхав лікуватись. Вилікувався. Телефоную, я приїду. Мені до телефону, ще мобілок було мало, намісника звуть, він не йде… Чую каже, мене нема», – поділився спогадами служіння у РПЦ єромонах Іов.

    За його словами, тоді єпископ московського патріархату відповів йому, що взагалі його не знає і це після 8 років служіння єромонаха Іова в монастирі РПЦвУ.

    «Пішов працювати на ЧАЕС. В бруд. Не відмовлявся. І думав переходити в Українську Церкву. Все думав, вагався. А тут томос. Це був поштовх», – розповів єромонах.

    Він нагадав слова Ісуса Христа: «По ділам їх пізнаєте їх».

    «Я бачив ці “діла”, і мовчати не буду. І були мені погрози, і ламали сторінку в фейсбук. Писали що попало, від мого імені. І розпускають якісь чутки. І не боюсь я їх. Як не боявся лізти в радіацію. Дасть Бог. І в АТО поїду. А ви бійтеся, доки вас безславно не згноять», – підсумував єромонах.

    Фото: єромонах Іов

    Найсвіжіше

    Популярне