П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники РПЦвУ через суд вимагають знести храм ПЦУ у Нікополі, який діє з 2005 року

    Попри те, що в 2005 році громаді, яка тоді ще перебувала в УПЦ КП, була надана земельна ділянка під будівництво храму в Нікополі, представники Російської Церкви в Україні нещодавно вирішили через суд відмінити рішення Нікопольської міської ради та зруйнувати храм ПЦУ.

    Про це розповідає священник ПЦУ, єромонах Меркурій.

    «Час посту, це особливий період для молитви, справ милосердя та жертовності. І сьогодні, коли один з храмів Нікопольського благочиння Православної Церкви України на честь преподобного Іоанна Дамаскіна відзначає престольне свято, завдяки “старанням” представників Московського патріархату, нам доводиться після Божественної літургії одразу їхати до Дніпровського господарчого суду відстоювати в стінах Феміди право на захист земельної ділянки на якій з 2005 року розміщується наша громада і постійно завершує богослужіння», – додав єромонах.

    Єромонах Меркурій впевнений, що Україна багато пережила окупантів і зберегла свою віру, мову та історію тому переживе і ці негаразди, тому просить молитви за те, аби на славетній козацькій землі перемогла правда і встановилась історична справедливість.

    Релігійна громада на честь преподобного Іоанна Дамаскіна Дніпровської єпархії Православної Церкви України була заснована на початку 90-х років, тоді ще у складі УПЦ Київського патріархату. В 2018 році, після Об’єднавчого собору, влилась в лоно ПЦУ. В 2005 році громаді була надана земельна ділянка під будівництво храму у Нікополі, але нещодавно представники Російської Церкви в Україні вирішили через суд відмінити рішення Нікопольської міської ради та зруйнувати храмове приміщення. Вони хочуть позбавити вірян Української Церкви молитовного спілкування з Богом, захопити землю і зруйнувавши храм.

    Фото: єромонах Меркурій

    Найсвіжіше

    Популярне