Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Через брак коштів в Росії спалили церковну дзвіницю

    Мешканці села Окішине Лисковського райну Нижегородської області Російської Федерації були спантеличені незвичним явищем, яке їм довелось спостерігати 15 грудня 2020 року.

    Як повідомляє “НИА Нижний Новгород”, у вказаному населеному пункті палала дзвіниця, але пожежна команда гасити полум’я не поспішала.

    Дзвіниця в російському селі Окішине (до спалення). Фото взято з niann.ru

    Як виявилось, Російська православна церква, у співпраці з російськими пожежниками, у такий спосіб проводили демонтаж старої аварійної споруди.

    Ще раз усвідомимо: коли справа дійшла до необхідності зносу будівлі, космічна “супердержава”, яка вихваляється “надсучасною армією”, “економічним пануванням над Європою”, і взагалі, вважає себе “останньою надією загниваючого людства”, змогла виділити фінансування лише на коробку сірників.

    І так дійсно випливає з офіційної заяви, оприлюдненої Лисковською єпархією РПЦ: “Дзвіниця перебувала в аварійному стані. У зв’язку зі складним фінансовим становищем, було прийняте рішення спалювати дзвіницю на місці. Дані дії були узгоджені з церковної і державною владою, пожежним наглядом”, – йдеться в тесті звернення.

    Поряд з цим, в єпархії запевнили, що на цьому місці буде споруджено новий храм. Тобто, кошти єпархія все ж має, але для демонтажу дзвіниці віддала перевагу старому “скрєпному” і надзвичайно економному, хоч і не дуже екологічному, способу.

    Найсвіжіше

    Популярне