Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вифлеємський Вогонь Миру прибув у район проведення операції Об’єднаних сил

    Щороку перед Різдвяними святами члени “Пласту – Національної скаутської організації України” отримують у Відні від австрійський скаутів Вифлеємський Вогонь Миру і поширюють його серед української громади.

    Світлина: пресцентр ООС

    За партнерства Міністерства оборони пластуни передали на передові позиції української армії в районі проведення операції Об’єднаних сил та прифронтові міста Донецької та Луганської областей вогонь з Вифлеєму. Урочистості поширення Вифлеємського Вогню Миру відіграють, особливо сьогодні, важливу символічну роль задля досягнення єдності і національної ідентичності, підтримки мешканців Донбасу, а також підтримки морально-психологічного стану українських військовослужбовців, повідомляє пресцентр ООС.

    Світлина: пресцентр ООС

    Сьогодні Вогонь з Вифлеєму було доставлено до району проведення операції Об’єднаних сил, де його було передано Головному капелану ООС від ПЦУ, священнику Дмитру Присяжному. Отримавши Вогонь, Головний капелан передав його тимчасово виконуючому обов’язки командувача Об’єднаних сил генерал-майору Віктору Ганущаку.

    Доторкнутись до священного вогню мали можливість всі присутні військовослужбовці. Після того, як діти виконали перед військовими пісню “Вифлеємський Вогню Миру”, вогонь вирушив на передову. Планується, що його буде доставлено до кожного військового підрозділу.

    Найсвіжіше

    Популярне