Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Чотири Помісні церкви привітали ПЦУ із річницею Об’єднавчого Собору

    У режимі відеоконференції Синод ПЦУ особисто привітали предстоятелі чотирьох помісних Церков – Вселенський та Александрійський патріархи, Елладський та Кіпрський архієпископи.

    Про це розповів Предстоятель ПЦУ після урочистого молебню в Софії Київській.

    «Всі ми з вами разом молимося, трудимося, духовно боремося задля того, щоб мати в Україні справді визнану єдину Українську Помісну Церкву. І протягом цього часу вже чотири Помісні Церкви, тобто разом із Вселенською патріархією, засвідчили, що Томос, який наданий Його Всесвятістю патріархом Варфоломієм засвідчує наш автокефальний статус. Звичайно, що відбувається боротьба, але на архієрейському соборі ми говорили про те, яким чином відбулося останнє визнання збоку Кіпрської православної Церкви. І всі ми сьогодні отримали відеопривітання від його Всесвятості патріарха Варфоломія, Його блаженства Папи і Патріарха Александрійського Феодора, Архієпископа Кіпрського Хризостома та Його Блаженства архієпископа Афінського Єроніма. Тобто ми радіємо з того, що інші предстоятелі визнавши нашу автокефалію доєднуються до нашої підтримки», – сказав предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній також висловив подяку Його всесвятості патріарху Варфоломію, Синоду Константинопольського патріархату, за те, «що попри спротив вони прийняли 2 роки тому справді історичне рішення, яке змінило хід історії не тільки українського православ’я, але я впевнений, що у майбутньому змінить хід історії всього православ’я. Тому що від нашої церкви залежить і майбутнє всього православ’я».

    Фото: Митрополит Антоній (Махота)

    Найсвіжіше

    Популярне