П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Найбільше українців турбують інфляція, «комуналка» і війна, – опитування

    70,9% опитаних українців визначили як дуже важливу проблему «зростання цін, інфляція», 69,8% – «занепад економіки», 69,3% – «зростання тарифів на комунальні послуги», 69,8% – «вирішення воєнного конфлікту на Сході країни».

    Про це розповіла голова правління Центру «Соціальний моніторинг» Ольга Балакірєва під час презентації результатів моніторингу громадської думки населення України, повідомляє Укрінформ.

    Водночас для 64,2% респондентів дуже важливою є проблема відсутності роботи, безробіття, для 63,6% – корупція та кумівство у владі.

    «Якщо підсумувати всі ці результати, то ми традиційно маємо три ключові проблеми – проблема в цілому рівня життя, яка пов’язана суттєво і з цінами, і з проблемами зайнятості, економікою, тобто соціально-економічні проблеми, проблема вирішення воєнного конфлікту на Сході України і проблема влади, як така, що стосується кумівства, непрофесійності. Ці три проблеми лишаються протягом всього року як ТОП-проблеми», – зауважила Балакірєва.

    Водночас вона поінформувала, що за результатами опитування в листопаді, майже три чверті населення вважає, що події в нашій державі розвиваються у неправильному напрямку, а «частка тих, хто вважає, що ситуація розвивається в правильному напрямі, складає лише чверть населення».

    Всеукраїнські соціологічні опитування дорослого населення проведені в червні, липні, серпні, вересні та листопаді 2020 року. Останнє опитування проведено з 18 до 26 листопада 2020 року в 24 областях України та м. Києві, опитано 3020 респондентів.

    Найсвіжіше

    Популярне