Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Проти головного спонсора РПЦвУ відкрито кримінальну справу

    Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова відкрила кримінальне провадження проти ексрегіонала й противника автокефалії ПЦУ депутата Верховної ради Вадима Новинського, який є головним спонсором РПЦ в Україні. Кримінальне провадження відкрито 24 вересня на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

    Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит РБК-Україна.

    «Досудове розслідування в зазначеному виробництві здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим в Києві», – сказано у відповіді Офісу генпрокурора.

    Заяву до суду з проханням відкрити справу проти Новинського подало ТОВ «Гратант», яке стверджує, що депутат Ради протиправно заволодів майно мережі супермаркетів «Амстор», в тому числі заставним і іпотечним майном “Укрексімбанку”.

    У вересні 2019 року Верховна рада скасувала депутатську недоторканність, але кримінальне провадження проти нардепа тепер може відкрити тільки генеральний прокурор.

    Варто зазначити, що улітку 2020 року Онуфрій висвятив росіянина й бізнесмена Вадима Новинського у диякони, а потім ще й нагородив екс-нардепа ОПЗЖ Новинського камилавкою. 9 грудня 2020 року у день ювілею Онуфрія Новинський співслужив йому у якості диякона.

    У березні Онуфрій зайнявся піаром Новинського і разом із ним об’їздив Чернівецьку область. Тоді він подякував Новинському за допомогу Чернівецькій області і навіть назвав його «своїм другом». Права рука Онуфрія – митрополит Антоній (Паканич) захищав спонсора РПЦ і запевняв, що попередня влада начепила ярлик «проросійського політика» на бізнесмена і мецената їхньої церкви Вадима Новинського. Новинський активно протидіяв проведенню Об’єднавчого Собору Українських православних церков, зокрема, зі своїми охоронцями вивіз із Києва митрополита УПЦ МП Агапіта (Бевцика), який мав намір долучитися до Об’єднавчого Собору.

    Фото: РПЦвУ

    Нагадаємо, раніше в Генеральній прокуратурі також розслідували справу стосовно Вадима Новинського, який міг бути причетний до незаконного позбавлення волі митрополита Олександра (Драбинка). При цьому Новинський у справі проходив як свідок, а влітку 2019 року справу закрили.

    Найсвіжіше

    Популярне