П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В усій різноманітності вибору є лише два виміри: добро і зло, світло і темрява, – Митрополит Епіфаній

    Ми, як християни, точно і ясно маємо знати, що в усій різноманітності вибору життєвих шляхів насправді є лише два виміри: так чи ні, добро і зло, світло і темрява.

    Про це Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній сказав на проповіді у двадцять шосту неділю після П’ятидесятниці, передає сайт ПЦУ.

    Він нагадав слова Ісуса Христа, «Хто не зі Мною, той проти Мене – говорить Господь; – і хто не збирає зі Мною, той розкидає» (Лк. 11:23).

    «Євангельський образ світла й темряви також наближає нас до розуміння природи добра і зла. Адже насправді існує лише світло, а темряви не існує. Тут багато хто може спитати: як же не існує темряви, коли ми знаємо, що вона є? Так, справді, темрява є як об’єктивна реальність, але вона не має власної природи існування. Бо темрява – це лише відсутність світла. Чим менше світла – тим більшою є темрява. Тому темрява і не має свого виміру, як має світло, і наука здатна вимірювати лише кількість, яскравість, швидкість світла, але не темряви», – сказав архіпастир.

    Це, за словами предстоятеля ПЦУ, свідчить про те, що насправді існує лише добро, а зла – не існує. Зло – це лише відсутність добра. «Це пустеля на місці колись плодючому і наповненому життєдайними водами. Це руїна і прах на місці прекрасних будівель. Саме тому зло не здатне до творення – воно лише руйнує вже сотворене, як хвороба руйнує тіло, як іржа сточує і з’їдає залізо, як гниття розкладає поживну їжу, роблячи з неї непотріб», – підсумував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне