Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У російській Читі відкрили пам’ятник російським окупантам

    9 грудня у російському місті Чита, яке є адміністративним центром Забайкальського краю, відкрили пам’ятник “вєжлівиє люді”, пише “Kasparov.RU” з посиланням на “Zabnews.Ru”.

    Під час урочистостей перший віце-прем’єр уряду Забайкалля Андрєй Кєфєр проголосив: “Нашим миротворцям доводиться брати участь в локальних конфліктах. Роблять вони це так філігранно, що образ “вєжлівого чєловєка” закріпився як образ військовослужбовця, який приходить і дарує мир”.

    Словесна філігранність Кєфєра не дуже поступається хваленій філігранності “вєжлівих людей”. Так благодушно описати процес збройної агресії та окупації території сусідньої суверенної держави російськими військами не вдавалось нікому вже досить давно.

    Видання нагадує, що перші “вєжлівиє люді” з’явились у Криму, де зайняли всі стратегічні об’єкти і примусили провести референдум, після якого українська Автономна Республіка Крим була включена до складу Російської Федерації.

    Військовики діяли без розпізнавальних знаків і аж ніяк не в однострої миротворчих сил, до яких намагається віднести загарбників Кремль. Владімір Путін особисто визнав, що згадані підрозділи належали до російської армії.

    На початку російської агресії на Кримському півострові словосполучення “вєжлівиє люді” було мемом, але у листопаді 2014 року російський воєнторг запатентував це як бренд. Зараз Кремль та всі підконтрольні йому ідеологічні структури намагаються наповнити вислів позитивним змістом, а також, героїзувати військовослужбовців російських окупаційних військ.

    Найсвіжіше

    Популярне