Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватикан не вважає ситуацію на Донбасі «громадянським зіткненням»

    Святий престол не приймає інтерпретації зацікавлених сторін, як і не вважає правильним називати бойові дії на Сході України «громадянським зіткненням».
    Про це заявив секретар з відносин з державами Святого престолу архієпископ Пол Річард Галлахер в інтерв’ю ТАСС, передає РБК-Україна.
    За його словами, Ватикан цінує будь-які спроби, спрямовані на встановлення миру.
    «Що стосується ситуації в Україні, то Святий престол підтримує реалізацію досягнутих угод і діяльність всіх задіяних у цьому сторін. Святий престол утримується від публічних звинувачень залучених в конфлікт сторін. Але це не означає, що він приймає інтерпретації зацікавлених сторін, як і не вважає правильним називати конфлікт на Сході України громадянським зіткненням», — сказав Галлахер.
    Водночас глава МЗС Ватикану нагадав, що за ініціативи Папи Римського Франциска вони допомагали населенню східної України в рамках гуманітарної програми «Папа для України».
    «Цей інтерес і участь з боку Святого престолу покликані, в тому числі надихати і спонукати різні сторони, які беруть участь у мирному процесі, щоб робилися всі зусилля для якнайшвидшого повернення до такого бажаного миру», — додав Галлахер.

    Найсвіжіше

    Популярне