П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Прихильники "русского міра" провели в Києві акцію проти Вселенського патріарха

    На Софійській площі столиці України відбулась акція протесту проти визнання Вселенським патріархом Варфоломієм І Православну церкву України канонічною . Про це, з посиланням на проросійський ресурс “NEWSONE”, повідомляє “КорреспонденТ”.

    Фото взято з ua.korrespondent.net

    У мітингу взяли участь близько 200 осіб, які тримали плакати образливого змісту в адресу патріарха Варфоломія І, здебільшого, російською мовою: “Варфоломей продал Святую Софию”, “Помпео – хозяин Варфоломея”, “Варфоломей – гори в аду” і так далі.
    Скріншот відеорепортажу newsone.ua

    Координатор акції протесту Євген Литвинюк озвучив загальну позицію мітингарів про те, що рішення Вселенського патріархату, нібито, “розділило церкву, порушивши духовну єдність країни”.
    Литвинюк додав, що до учасників акції ніхто не вийшов. Якщо ніхто і не вийде, то мітингарі будуть і надалі приходити на Софійську площу для проведення акції протесту.
    Достовірно не відомо, кого саме сподівались побачити учасники протесту в суботу біля Національного заповідника “Софія Київська”. Адже, навіть якби до них вийшли представники адміністрації заповідника, то навряд, що до їхньої компетенції відноситься питання урегулювання міжконфесійних спорів. Втім не варто дивуватись, що мешканці “русского міра” плутаються у тому, кому саме потрібно адресувати їхні абсурдні вимоги.

    Найсвіжіше

    Популярне