Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині відкрито пам'ятний знак на честь Народного Героя України Аміни Окуєвої

    У Київській області відкрито пам’ятний знак на честь Народного Героя України Аміни Окуєвої, вбитої російськими найманцями в жовтні 2017 року. Меморіал встановлено у місті Глеваха, що на Київщині.

    Під Києвом відкрили пам'ятний знак на честь Аміни Окуєвої
    Фото: Макс Требухов / LB

    Про це повідомляє інформує видання “LB.ua”.
    Урочиста церемонія відкриття монументу відбулось неподалік від того місця, де зловмисниками було обстріляно автомобіль, в якому Окуєва перебувала зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим. Пам’ять героїні вшанували її побратими та близькі, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, радник голови МВС Зорян Шкіряк, представники влади, добровольці.

    Фото: Макс Требухов / LB
    Фото: Макс Требухов / LB

    Нагадаємо, Аміна Окуєва – українська лікарка, громадська активістка та військовослужбовиця. Учасниця подій Революції гідності та війни на сході України. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, служила прес-офіцером батальйону. Мотивом для участі у війні на Донбасі стала її переконаність у тому, що Росія є спільним ворогом українців і чеченців. Загинула 30 жовтня 2017 року неподалік села Глеваха у Київській області внаслідок отриманих поранень.
    Згідно заповіту Окуєвої, її поховали у місті Дніпро поруч із могилою бригадного генерала Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія та командира батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув у бою при обороні Дебальцевого.

    Найсвіжіше

    Популярне