Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія визнана головною воєнною загрозою для євро-алантичного регіону

    У стратегічній доповіді Північноатлантичного альянсу “НАТО-2030” Російську Федерацію названо головною воєнною загрозою для блока. Про це пише “Хвиля” з посиланням на “Знак”.
    Відзначається, що російська влада продовжує здійснювати зовнішню політику, що базується на агресивних діях. А це, в свою чергу, заважає конструктивному діалогу між НАТО та РФ.
    Аналітики звернули увагу, що Росія регулярно проводить “воєнні операції залякування” у безпосередній близькості до кордонів держав-членів альянсу, що ставить під загрозу безпеку всього євро-атлантичного регіону. Кремль регулярно створює загрози для свободи судноплавства і використання повітряного простору в Чорноморському, Балтійському, Середземноморському регіонах, а також в Арктиці.
    Окремим пунктом звіту згадано акти агресії Кремля на пострадянському просторі. Росія вперто намагається добитись гегемонії над колишніми радянськими республіками і підриває їхній суверенітет. Зокрема, мова йде про про ворожі дії РФ проти України та Грузії. Саме з цими країнами альянс і планує більш тісне співробітництво, оскільки Чорноморський регіон є одним із стратегічних пріоритетів для НАТО.
    У найближчих планах держав-членів блоку значиться політика рішучого стримування Росії, посилюючи санкції проти неї і викриваючи її деструктивну діяльність на території інших держав.

    Найсвіжіше

    Популярне