П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Рада церков неодноразово наполягала на реформі судочинства

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 2 грудня 2020 під час онлайн-зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з послами країн «Великої сімки» нагадав про важливість реформування українського судочинства.
    «…наша Рада неодноразово наголошувала на підтримці реформи судочинства, відновлення довіри до нього. На жаль, ми бачимо низку сумних прикладів того, що незавершеність цієї реформи призводить до серйозних викликів. Тому хочу запевнити, що ми уважно стежимо за подіями і готові до конструктивної співпраці в цій сфері. Дякую також нашим закордонним партнерам за увагу до цієї тематики і бажаю всім Божої допомоги у подоланні кризи», – цитує митрополита Епіфанія офіційний сайт ПЦУ.
    «Як частину суспільства нас не можуть не турбувати ті виклики, перед якими зараз стоїть Україна, і які, окрім політичного, мають також і моральний вимір», – сказав Предстоятель ПЦУ.
    У вступному слові Предстоятель ПЦУ закликав представників ВРЦіРО продемонструвати суспільству дієвий приклад співпраці під час нинішніх викликів, які є перед Україною:

    «В час, коли багато речей швидко змінюються, нам особливо важливо зберегти інституційну пам’ять і продемонструвати суспільству дієвий приклад співпраці тих, хто має різні переконання і навіть складну історію двосторонніх відносин. Важливим є приклад плідного порозуміння при збереженні кожною стороною власної ідентичності».

    Нагадаємо, через утиски ПЦУ в Криму митрополит Епіфаній закликав G7 посилити санкції проти РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне