Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія повинна брати участь в перемовинах у рамках Кримської платформи – Еміне Джапарова

    Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Україна планує офіційно запросити Російську Федерацію до участі в “Кримській платформі”, яка працюватиме над процесом деокупації півострову. Про це вона розповіла “Радіо Свобода”.
    “Однозначно, будемо запрошувати. Ми це вже оголосили. Ми шукаємо відповідну форму запрошення. Ми вважаємо, що це країна номер один яка повинна брати участь у подібних форматах, бо це країна, яка окупувала Крим, яка несе повну відповідальність за ситуацію в Криму”, – наголосила Джапарова.
    Видання “НВ” нагадує, президент України Володимир Зеленський 23 вересня 2020 року представив в ООН концепцію Кримської платформи та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об’єднати зусилля для деокупації Криму.
    У подальшому, Зеленський отримав запевнення лідерів Європейського союзу в тому, що ЄС готовий приєднатися до платформи з деокупації Криму.
    Поза тим, у Кремлі продовжують стверджувати, що питання Криму закрито і Росія не має наміру включати його в міжнародні переговори.

    Найсвіжіше

    Популярне