Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська православна церква хоче утворити церковний аналог ООН

    Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) озвучив ідею створення єдиної всесвітньої організації, яка буде об’єднувати людей різних конфесій. Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу “Россия 24”, пише “Федерал пресс”.
    Представник РПЦ вважає, що така структура могла б називатись “Організація релігійних націй” і була б чимось на кшталт ООН. При цьому, він нагадав, що існують міжхристиянські організації, наприклад, Всесвітня рада церков, але немає “всесвітнього міжрелігійного форуму”.
    Поряд з тим, митрополит Іларіон (Алфєєв) переконаний, що створити таку структуру буде досить складно, але міжнародний міжрелігійний діалог є “велінням часу”.
    Для чого в РПЦ озвучили таку ідею більш ніж зрозуміло. Битва за першість в християнському світі вимагає від духовенства Моспатріархії сипати ідеями світового масштабу, які повинні демонструвати і якимось чином підтверджувати право Москви заявляти про свою перевагу перед всіма іншими помісними православними церквами.
    Окрім цього, “русскій мір” просто слиною захлинається від самої думки про міжнародну організацію, яку Росія могла б створити, прописати вигідні для себе правила членства у ній, і виступати її постійним, єдиним і безапеляційним лідером та арбітром.
    Зазнавши чергового фіаско в вигляді визнання Православної церкви України Кіпрською церквою, РПЦ намагається відновити втрату свого міжнародного авторитету вже на міжконфесійному рівні. Чи допоможуть їй у цьому власні феєричні ідеї та гроші Кремля, на разі, не зрозуміло.

    Найсвіжіше

    Популярне