П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ відмовляються вірити, що Синод Кіпрської Церкви визнав ПЦУ

    Клірики так званої РПЦ в Україні (так званої «УПЦ МП») не просто відмовляються визнавати очевидні факти, а намагаються підв’язати їх під свої уявлення реальності. Прямо як сказав митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) – юридично-канонічна церковна шизофренія.
    Комюніке Священного Синоду Кіпрської Православної Церкви за підсумками обговорення українського питання не означає визнання Православної церкви України. Про це заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу РПЦвУ митрополит Климент. І повчає кіпрських єрархів, що вони неправильно, мовляв, складають комюніке.
    «З Кіпру сьогодні лунає часом діаметрально протилежна інформація про те, що ж ухвалив Синод. Те, як про рішення написано в офіційному комюніке, – можна казати, що воно абсолютно неграмотно в богословському сенсі. Синод не визнав ПЦУ. Більшість синодалів про це не голосувала. Щоби уникнути відкритого конфлікту в Церкві, Синод вирішив, дослівно, не суперечити Предстоятелю Кіпрської Церкви в поминанні Епіфанія», – сказав митрополит Климент.
    Климента, «гідний» пердставник Московської патрріархії, знову завів мову про існуючу загрозу розколу Церкви. На його думку, оскільки члени Синоду не прийшли до спільної думки, то, судячи з усього, «цим рішенням вони домовилися лише про те, що їхній Предстоятель нехай робить що хоче, а вони продовжуватимуть дотримуватися своїх позицій».
    Рішення Синоду Кіпрської Церкви прокоментував також заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич. Той продовжує гнути лінію про «чистоту православ’я», звичайно ж, у своєму баченні.
    «Ситуація з рішенням Синоду на Кіпрі, де 7 митрополитів (майже половина єрархії) виступили проти визнання Епіфанія, ще раз підтверджує, що це не конфлікт між греками та росіянами, або ширше слов’янами, як дехто стверджує, а конфлікт між захисниками чистоти Православ’я, канонів, і тими, хто ці принципи приносить у жертву нецерковним інтересам, незалежно від національності. І в грецькому середовищі, як ми бачимо, є захисники канонів і традиційної еклезіології», – написав священник в своєму Telegram-каналі.

    Найсвіжіше

    Популярне