Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Після похорону патріарха Ірінея, сербський єпископ захворів на COVID-19

    Єпископ, який очолював поминальну службу покійного сербського патріарха Ірінея, отримав позитивний тест на Covid-19, заявило в понеділок сербське державне телебачення (РТС), передає orthodoxtimes.com
    Як повідомляє rs.n1info.cm, єпископ Крушевацький Давид заразився та госпіталізований до лікарні Драгіші Місовича в Белграді. Єпископ пройшов тестування після недільної похоронної служби патріарха Іринея у соборі Святого Сави. На похоронах також був єрарх РПЦвУ.
    Сербську Церкву та владу критикують за невиконання карантинних заходів запобігання під час похоронних служб митрополита Амфілохія та патріарха Ірінея.
    Тіла як патріарха Іринея, так і єпископа Амфілохія були у відкритих трунах, з тією лише різницею, що тіло патріарха було вкрите скляною панеллю. Більшість священників на обох похоронах не носили масок, а віряни цілували тіло покійного Амфілохія.
    Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у Сербії доктор Марьян Івануса сказав, що він розуміє релігійні емоції, але додав, що «як лікар він онімів», побачивши похоронну службу.

    Найсвіжіше

    Популярне